1. Sitrinin tene temas ederek taşındığı takdirde kişiye neşe ve mutluluk verdiği düşünülmektedir.
2. Radyasyon önleyici taşlardan biri olduğu bilinmektedir.
3. Taşın başarı getirdiğine inanılmaktadır.
4. Sitrin de tıpkı ametist gibi negatif enerjiden korunmaya yardımcıdır. Ancak ametistten farklı olarak bu negatif enerjiyi bünyesinde saklamaz ve bu sayede doğal taşlara yapılan temizlik işlemine diğer taşlar kadar ihtiyaç duymaz.
5. Bağımlılıklardan kurtulmak isteyenler için faydalıdır.
6. Günlük hayatın streslerinden ve gerginliklerden koruma özelliği bulunmaktadır.
7. Sitrinin özgüven problemi olan kişilere olumlu etkileri gözlenmiştir.
8. Antioksidan özelliği sayesinde zehirli maddelerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır.
9. Sindirim ve dolaşım sistemleri için faydalı olduğu bilinmektedir.
10. Kadınların menopoz dönemlerinde çektikleri sıkıntıları minimize ettiği gözlemlenmiştir.
Sitrin taşı kuvars grubu taşların sarı tonlardaki üyesidir. Taşa bu rengini veren ise içeriğindeki demirdir. Bu taş adını yunanca limon anlamına gelen citron kelimesinden almıştır ve limonlu kuvars olarak da bilinmektedir. Genellikle içinde donmuş su barındıran sitrin, kırıldığında bu su sıva hale gelmektedir. Sitrin yarı saydam, oldukça sert ve güçlü bir taştır. Sert olması taşın işlenmesini oldukça zor hale getirmektedir.
Sitrin taşı Tüccar Taşı olarak da bilinir ve kendisini taşıyana bereket getirdiğine inanılmaktadır. Bu inanç doğrultusunda halk arasında kasalarda bulundurulması da yaygın bir gelenektir. Ayrıca sitrinin antik dönemde, yılan sokmalarında zehirlenmemek için koruyucu olarak taşındığı bilinmektedir. Sitrinin geçmişte kullanıldığı başka bir alansa ametistle birlikte yağmur dualarında kullanılmasıdır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.